De Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente in Nieuwleusen zoeken een enthousiaste jeugdwerker (m/v) voor 8 uur per week

Wegens vertrek van onze huidige jeugdwerker, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega!

Je gaat samen met ons, het jeugdberaad, aan de slag binnen het jeugdwerk dat door de beide kerken gezamenlijk is georganiseerd. Het jeugdberaad is samengesteld uit vrijwilligers vanuit zowel de Hervormde Gemeente als de Gereformeerde kerk.

Wat ga je doen?
Samen met ons stel je een jaarkalender op met maandelijkse activiteiten voor de jeugd. Er worden activiteiten georganiseerd die passend zijn voor de verschillende  leeftijdsgroepen binnen de beide gemeenten. Je plant de activiteiten, voert hierop de coördinatie en schakelt waar nodig vrijwilligers in. Voorbeelden van activiteiten zijn bijv. Sirkelslag en een onlangs gespeelde Escaperoom. En uiteraard bedenken we samen weer nieuwe activiteiten zodat het aanbod gevarieerd blijft en er voor alle jeugd wat interessants tussen zit.

Je bent verantwoordelijk voor de geloofskoffer voor jonge gezinnen en gaat hiermee op pad. Ook coördineer en leid je de Krabbeldiensten. Dit zijn ongeveer 3 diensten per jaar en dit doe je samen  met een aantal gemeenteleden.

Wie ben jij?
Jij bent een enorm enthousiaste persoonlijkheid, die het belangrijk vindt dat de jeugd betrokken is en blijft bij de kerk, op welke wijze dan ook.

Je haalt energie uit het doen van activiteiten met de jeugd en je vindt het geen probleem om in het weekend hiervoor klaar te staan.

Je legt gemakkelijk contacten met de jeugd en hun ouders en je bedenkt graag nieuwe activiteiten waar de jeugd enthousiast van wordt.

Je hebt een Christelijke levensovertuiging en je bent betrokken bij een kerkgemeenschap van de Protestantse Kerk in Nederland.

En als je ervaring hebt in het kerkelijk jeugdwerk, is dat een pré maar zeker geen voorwaarde.

Wat verwachten wij van jou?
Wij verwachten dat je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Nog mooier is het als je een studie HBO theologie hebt afgerond.

We gaan ervan uit dat je zelfstandig kunt werken en dat je vrijwilligers kunt motiveren, toerusten en aansturen.

Wat bieden we?

  • Een dienstverband bij de Gereformeerde kerk en Hervormde gemeente van Nieuwleusen;
  • Een arbeidscontract op projectbasis;
  • Een aanstelling voor 8 uur per week;
  • Aanstelling eerst voor 1 jaar met optie tot verlenging tot maximaal 3 jaar;
  • Functie in schaal 8 volgens de salarisregeling van de Protestantse kerk in Nederland.

Verklaring omtrent gedrag
De beide PKN kerken vinden veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor aanstelling als jeugdwerker een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieperiode wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

Informatie en reageren
Als je meer informatie wilt over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Wilma Amsink per email wilmaamsink@pknnieuwleusen.nl. Wanneer je enthousiast bent geworden en graag wilt solliciteren, stuur je jouw schriftelijke motivatie en CV naar de voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk, de heer R. van Lenthe, mailadres r.van.lenthe@kpnplanet.nl. Dit kan tot uiterlijk 20 juni 2020.