Groeigroepen

Ondersteuning bij geloofsopvoeding: Kring voor ouders van kinderen (0-12)

Al verschillende jaren is er een kring, speciaal bedoeld voor ouders en opvoeders (dat kunnen ook bijv. opa’s en oma’s zijn) van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar (nou ja, we trekken de grens ook weer niet heel strak, mocht u wat oudere kinderen hebben bent u natuurlijk ook welkom).

Op deze kring, die maandelijks bijeenkomt, lezen we een stukje uit de Bijbel en praten daar met elkaar over, wat het ons al dan niet te zeggen heeft. Van daaruit trekken we de lijn door naar onze kinderen. Hoe staat dit verhaal in de kinderbijbel (die van thuis meenemen) en hoe zouden we het aan onze kinderen vertellen? Met welke vragen zouden ze komen, en hoe geven we daar antwoord op?

De ervaring leert dat het heel verrijkend is om zo met en van elkaar samen te leren. Soms heeft iemand een heel andere vraag, en dan nemen we daar ook graag de tijd en ruimte voor. Afdwalen hoort er dus ook soms helemaal bij.

In het nieuwe seizoen zullen we de accenten wat verleggen.

Gaandeweg bleek er namelijk ook behoefte aan een stuk praktisch toerusting. Zoals over bidden. Hoe bid ik? En: hoe bid ik met mijn kinderen?

De eerstkomende avond (en misschien wel vaker) gaan we het dus ook hebben over bidden (zowel voor jezelf als anderen) en zullen hiervoor praktische handreikingen gegeven worden.

Informatie: Marry Hekman (481567 of mail) of ds. Trouwborst (481591 of mail)

Ondersteuning bij geloofsopvoeding: bijeenkomst voor ouders (leeftijd 12+)

De ervaring leert dat geloofsopvoeding lastiger begint te worden zodra uw kind in de puberteit komt. Uw zoon of dochter heeft van u een ‘’rugzak’’ meegekregen met allemaal bagage, ook op geloofsgebied. Maar, hij/zij gaat nu zelf kijken wat hij echt van waarde vindt. Sommige dingen gaan overboord, andere dingen blijven in de rugzak en gaan mee op de verdere levensweg. En het geloof, wat gebeurt daarmee? Hoe help je je kind om hier de waarde van in te (blijven of gaan) zien? Dit zijn geen gemakkelijke vragen voor ouders, hoe hiermee om te gaan. We hebben elkaar er dan ook hard bij nodig. Daarom willen we met wie wil samenkomen om het hierover te hebben, vreugden en moeiten te delen en elkaar met tips te verrijken. De ervaring leert dat het goed is om te weten dat je hierin niet alleen staat. Ook bij dit soms moeizame stuk van de geloofsopvoeding hebben we elkaar, en onze God.

Informatie: ds. Trouwborst (481591 of mail)

Laat zien wat je bezielt – hoe deel ik mijn geloof?

We weten allemaal dat het een belangrijke (missionaire) opdracht is om het geloof te delen. Of dat nu is met je kinderen, collega’s of zomaar iemand die op je weg komt – wij mogen getuigen zijn van Jezus Christus.

Maar het is niet altijd even gemakkelijk om het geloof onder woorden te brengen. Hoe doe je dat nu?

Om daar meer over te leren willen we daar samen eens een avond voor bij elkaar komen. U bent van harte welkom.

Informatie: ds. Trouwborst (481591 of mail)