Kerstkaartenactie voor Roemenië – Met een kleine update over de huidige situatie

Het is nu half november, nog even en dan is het alweer Kerst. Hoe deze dagen er uit zullen zien weten we nog niet. Maar één ding weten we wel, we kunnen onze naasten en geliefden een kaartje sturen en ze een warme en fijne kerst toe wensen, juist nu.
Speciaal hiervoor heeft Paulien Visscher weer een prachtige set kaarten ontworpen. Het setje bestaat uit 5 ansichtkaarten met elk een mooie tekst. Om u een voorproefje te geven, hierbij al enkele schetsen. Eén setje van 5 kaarten kost 6 euro en 2 setjes koopt u voor 10 euro. De kaarten worden in het kerkelijk gebied van Nieuwleusen aan huis bezorgd. Woont u buiten Nieuwleusen, laat het ons dan weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is! De opbrengst is voor het zomerkamp in de Roemeense plaats Mircea Vodă welke we in 2021 hopen te houden.

Bestellen kan door:

  1. Een e-mail te sturen naar: Zomerkampmv2020@gmail.com
  2. Door te bellen met 0529-466412 (Sandra Pasman) graag na 18:00 uur
  3. Door een whatsapp bericht te sturen naar: 06-51041489 (Marit Nijdam)

Bestellen kan tot en met donderdag 3 december.

In verband met de huidige coronamaatregelen krijgt u de kaarten 10, 11 of 12 december in de brievenbus thuis bezorgd en wordt u gevraagd waar mogelijk het geld over te maken.

De huidige situatie in Roemenië (Update)

Sinds maandag 9 november zijn de corona maatregelen in Roemenië weer aangescherpt. Eén van de maatregelen is dat alle kinderen, peuterspeelzaal, lagere school en middelbare school, weer helemaal online les krijgen. Voor veel kinderen betekent dit geen school omdat ze geen computer, tablet of telefoon hebben en/of geen toegang tot internet.
In tegenstelling tot het voorjaar, mag de huiswerkbegeleiding wel doorgaan. Dit betekent dat er in het centrum van Ovidiuen Ana in Medgidia elke dag nog kleine groepjes kinderen komen. Officieel om huiswerk te maken, maar in de praktijk om andere meer creatieve opdrachten uit te voeren. Zie de foto’s.


Zoals gezegd hopen we, mede met de opbrengst van de kerstkaartenactie, in 2021 wel een zomerkamp te kunnen organiseren. Maar u snapt dat dit op dit moment allerminst zeker is. Echter mocht het niet mogelijk zijn, dan zullen we weer zoeken naar mogelijkheden om toch iets voor deze kinderen te doen. Ze even onbezorgd te laten genieten, ze laten weten dat er een God is die hen ziet en van hen houdt en er mensen zijn 2.100 kilometer verderop die aan hun denken. Helpt u mee om dit mogelijk te maken?

Alvast bedankt! Hartelijke groet, Paulien Visscher, MairaVisscher, Alice Prins, Bert-Jan Westerink, Marit Nijdam en Sandra Pasman