Oproep kinderkoor ‘Kerstavond in de Spil’

De organisatie van ‘Kerstavond in de Spil’ is op zoek naar kinderen vanaf groep 4 die liedjes zingen leuk vinden en op kerstavond om 18.30 uur willen mee doen in het kinderkoor in de Spil. We oefenen op maandag 10 en 17 december van 18.45 uur tot 19.30 uur in de Ontmoetingskerk. En op maandag 24 december wordt er een generale repetitie gehouden in ‘De Spil’. Ouders kunnen kinderen voor 1 december a.s. aanmelden via Kerstavond@kerkpleinnieuwleusen.nl. Bellen mag ook via 06 – 238 978 92.

Vrijwilligers die helpen
Daarnaast kan de organisatie ’s avond op zaterdag 22 december best nog een paar vrijwilligers gebruiken die helpen met het opbouwen van het podium en met het ophangen van schermen voor de beamers.  Ook ’s avonds op 24 december is nog enige hulp gewenst. Dan om na afloop van ‘Kerstavond in de Spil’ weer alles netjes achter te laten.

Samen Kerst vieren
Nieuwleusen viert dit jaar samen Kerst in De Spil. Twee vorige edities werden georganiseerd in sporthal De Schakel. Op 24 december a.s. zijn er in het gloednieuwe Kulturhus De Spil twee Kerstvieringen. De eerste viering begint om 18.30 uur en is vooral bedoeld voor kinderen en hun ouders. Vanaf 21.30 uur begint de tweede samenkomst. Beide vieringen beginnen met een Sing-in. De organisatie is in handen van de samenwerkende kerken in Nieuwleusen, in nauwe samenwerking met de medewerkers van De Spil. Een viering duurt ruim een uur. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen zoals een muzikaal onthaal, het Kerstverhaal en samenzang. De overdenking tijdens de eerste viering zal worden verzorgd door Ds. Luite-Harm Kooij en in de tweede, door Ds. Bart Trouwborst. De verkoop van kaartjes die 1 euro per stuk kosten, start begin december vanuit de Spil.